Vlaamse en Nederlandse opleidingen Journalistiek buigen zich samen over de uitdagingen voor het eigen onderwijs

Op 15 mei ontvangt de opleiding Journalistiek aan de Erasmushogeschool Brussel zo’n 150 docenten van de Vlaamse en Nederlandse opleidingen Journalistiek in Brussel. De dag wordt geopend door Vlaams minister Benjamin Dalle.

Hoe ga je als journalist om met AI? Dat is de voornaamste focus van deze jaarlijkse VNOJ-dag of de collegiale ontmoetingsdag die wordt afgetrapt door Vlaams minister van Media en Brussel, Benjamin Dalle.

Ezra Eeman, Directeur Strategie en Innovatie bij de Nederlandse Publieke Omroep, geeft de keynote en neemt daarna ook deel aan het debat over de toekomst van artificiële intelligentie in de opleidingen Journalistiek. In de namiddag volgen workshops, rondetafelgesprekken en snedige presentaties over onder meer prompting in ChatGPT, nieuwsmijding bij jongeren en journalistiek onderwijs in turbulente tijden.

VNOJ

De VNOJ is een permanent platform voor overleg en debat over ontwikkelingen in de journalistiek en in het journalistiek onderwijs.

VNOJ staat voor Vlaams-Nederlandse Opleidingen Journalistiek. De leden zijn AP Hogeschool (Antwerpen), Arteveldehogeschool (Gent), Christelijke Hogeschool Ede, Erasmushogeschool Brussel, Fontys Hogeschool (Tilburg), Hogeschool Utrecht, Hogeschool Windesheim (Zwolle), Howest (Kortrijk), Thomas More (Mechelen) en PXL Hogeschool (Hasselt).

Bekijk ook de website: https://wordpress.mm.ehb.be/VNOJ-ontmoetingsdag/

Meer informatie of zelf langskomen?

Neem contact op met Patrick Pelgrims, opleidingshoofd Journalistiek, patrick.pelgrims@ehb.be, 0476 300 345 

Locatie

  • Voormiddag: campus Kanal, Slotstraat 28, 1000 Brussel (9u30 - 12u15)
  • Namiddag: campus Bloemenhof Zespenningenstraat 70, 1000 Brussel (13u00-16u30)

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 7000 studenten in een 45-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. Als pluralistische instelling zetten we sterk in op het omarmen van diversiteit, het zichzelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. 

We zijn verankerd in Brussel en streven naar voortdurende samenwerking met de lokale, nationale en internationale partners. Onderzoek, kunstontwikkeling, dienstverlening en uitwisseling tussen de opleidingen versterken ons onderwijs en verrijken het perspectief.

EhB in een notendop • 2 departementen en 2 Schools of Arts: RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel • 20 professionele bacheloropleidingen • 14 graduaten • 11 academische bachelor- , master- en educatieve opleidingen in de kunsten • Ruim 40 postgraduaten en bij- en nascholingen • 7000 studenten gespreid over 10 campussen.

Neem contact op met

Nijverheidskaai 170, 1070 Anderlecht

+32 2 523 37 37

info@ehb.be

www.ehb.be