Skip to Content
Studenten Erasmushogeschool Brussel organiseren online hackevent

Studenten Erasmushogeschool Brussel organiseren online hackevent

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de IT- en Multimediastudenten van EhB EhackB: een hackathon en LAN-party voor en door studenten. Creativiteit, hacking, technologie en gaming staan er centraal.

De 7e editie van EhackB wordt geen fysiek event maar een livestream boordevol interessante sprekers, entertainment en online gaming. Op de gastenlijst staan o.a. neurochirurg prof. Dr. Johnny Duerinck van het UZ Brussel, ethisch hacker en IT-person of 2020 Inti De Ceukelaire en privacy-activist Matthias Dobbelaere-Welvaert. Zij vertellen over hacking, het gebruik van nieuwe technologieën als Virtual Reality en Augmented Reality binnen verschillende sectoren zoals de medische wereld, IT-security, enz.

Met dit event willen we onze studenten een uitlaatklep geven tijdens deze moeilijke periode. Bovendien geeft dit een extra boost voor de start van de examens. (Bram Drabbé, coördinator EhackB)

Na de talks volgt een avond vol gaming. Studenten, alumni, docenten en iedereen die wil kan samen games spelen. Het is de bedoeling om er samen met het publiek één grote online lanparty van te maken.


Meer informatie:

Check: www.ehackb.be of www.facebook.com/EhackB/.

Kom langs voor een reportage:

  • Waar: campus Kaai, Nijverheidskaai 170, 1070 Anderlecht
  • Wanneer: woensdag 12/5/2021: doorlopend vanaf 15u, showtime vanaf 16u
  • Contactpersoon: Bram Drabbé, coördinator EhackB: ​ 0478 71 83 46 / ehackb@ehb.be

 

Over Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 7000 studenten in een 45-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. Als pluralistische instelling zetten we sterk in op het omarmen van diversiteit, het zichzelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. 

We zijn verankerd in Brussel en streven naar voortdurende samenwerking met de lokale, nationale en internationale partners. Onderzoek, kunstontwikkeling, dienstverlening en uitwisseling tussen de opleidingen versterken ons onderwijs en verrijken het perspectief.

EhB in een notendop • 2 departementen en 2 Schools of Arts: RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel • 20 professionele bacheloropleidingen • 14 graduaten • 11 academische bachelor- , master- en educatieve opleidingen in de kunsten • Ruim 40 postgraduaten en bij- en nascholingen • 7000 studenten gespreid over 10 campussen.

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht