Skip to Content
Studenten en docenten Erasmushogeschool Brussel springen bij in UZ Brussel

Studenten en docenten Erasmushogeschool Brussel springen bij in UZ Brussel

Meer dan 50 studenten en docenten van de Erasmushogeschool Brussel hebben zich opgegeven als vrijwilliger bij het UZ Brussel. Nu de druk op de ziekenhuizen elke dag toeneemt, roept de hogeschool op om zoveel mogelijk te helpen.

Begin deze week lanceerde de hogeschool, op vraag van het UZ Brussel, een oproep bij alle studenten en docenten van haar gezondheidsopleidingen om zich als vrijwilliger aan te melden bij het universitair ziekenhuis. Er kwamen meer dan 50 reacties van laatstejaarsstudenten en docenten uit de opleidingen Verpleegkunde, Vroedkunde, Biomedische Laboratoriumtechnologie en Voedings- en Dieetkunde. Bovendien engageren veel studenten zich om hun geplande stage vroeger aan te vatten, zodat ze in de herfstvakantie kunnen bijspringen.

De studenten en docenten worden ingezet op verscheidene afdelingen. Verpleegkundigen gaan aan de slag als buddy op Covid-afdelingen of als vervanger op een andere afdeling. Studenten Voedings-& Dieetkunde helpen met maaltijdbedeling en studenten Biomedische Laboratoriumtechnologie assisteren in het labo.

"We hebben naast een onderwijsopdracht ook een belangrijke maatschappelijke taak en willen daarom onze stagepartners en in het bijzonder het UZ Brussel ondersteunen in deze zeer moeilijke periode. We zijn enorm trots op onze studenten en docenten", aldus Ann Brusseel, algemeen directeur.

 

Over Erasmushogeschool Brussel

EhB haalt het beste uit ruim 6500 studenten. De hogeschool biedt om en bij de veertig master- en professionele bachelor-, graduaats-, postgraduaats-, kunst- en voortgezette opleidingen aan, verspreid over twee departementen en twee Schools of Arts, RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel. Sinds 2019 biedt EhB ook graduaatsopleidingen aan in Diest en Leuven.  

EhB staat voor kwaliteitsvol professioneel en artistiek hoger onderwijs met sterke programma‚Äôs in synergie met onderzoek, kunstontwikkeling en maatschappelijke dienstverlening. De verbinding tussen onderwijs, onderzoek en dienstverlening versterkt onze relatie met Brussel en daarbuiten. 

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht