Studenten aan het roer van viersterrenhotel

Studenten aan het roer van viersterrenhotel

Crowne Plaza Brussels Airport Hotel geeft management in handen van studenten Erasmushogeschool Brussel

Erasmushogeschool Brussel & Crowne Plaza Brussels Airport Hotel slaan vanaf vrijdag 13 december ’19 de handen in elkaar voor een "hotel takeover". Studenten van de opleiding Hotelmanagement leren zo de knepen van het hotelvak al doende. Crowne Plaza beklemtoont hiermee haar profiel als aantrekkelijke werkgever voor aanstormend talent.

Van 13 t.e.m. 20 december zullen 150 studenten van de opleiding Hotelmanagement van de Erasmushogeschool Brussel gedurende een week het Crowne Plaza Brussels Airport hotel overnemen. Het project is ontworpen om de eerste, tweede- en derdejaarsstudenten een realistische kijk te geven op de werkomgeving in een hotel.
De studenten zullen verschillende taken tijdens de "hotel takeover" op zich nemen - van het inchecken van de gasten, tot het runnen van het housekeeping department. Laatstejaarsstudenten proeven ook van managementfuncties, het profiel waaraan ze beantwoorden nadat ze hun diploma hebben behaald.

De hotel takeover is de kers op de taart voor onze opleiding. De opbouw van onze bachelor, de levensechte hotelsimulaties en stevige focus op kwalitatieve stages in binnen- en buitenland komen samen in dit ambitieus project. We zijn vereerd dat Crowne Plaza Brussels Airport mee in dit avontuur stapt. Samen willen we innoveren en investeren in de toekomst van de sector en de opleiding. (Sarah De Ridder, opleidingshoofd Hotelmanagement)
Wij zijn ontzettend trots om deel uit te maken van dit project. Als werkgever is het belangrijk om de studenten een goed beeld te geven over het reilen en zeilen in een hotel. Het is een goede opportuniteit voor ons om onze passie en ervaring met de toekomstige hoteliers te delen. Ik ben er zeker van dat het een leerrijke ervaring zal zijn voor iedereen. Binnen IHG (Intercontinental Hotels Group) geloven we in jonge talenten en er zijn verschillende programma’s, zoals Future Leaders en de IHG Academy, die bijdragen in de scholing en ontwikkeling van onze medewerkers. (Najib Arayer, General Manager Crowne Plaza Brussels Airport)
Over Erasmushogeschool Brussel

EhB haalt het beste uit ruim 6500 studenten. De hogeschool biedt om en bij de veertig master- en professionele bachelor-, graduaats-, postgraduaats-, kunst- en voortgezette opleidingen aan, verspreid over twee departementen en twee Schools of Arts, RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel. Sinds 2019 biedt EhB ook graduaatsopleidingen aan in Diest en Leuven.  

EhB staat voor kwaliteitsvol professioneel en artistiek hoger onderwijs met sterke programma‚Äôs in synergie met onderzoek, kunstontwikkeling en maatschappelijke dienstverlening. De verbinding tussen onderwijs, onderzoek en dienstverlening versterkt onze relatie met Brussel en daarbuiten. 

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht