Studente Erasmushogeschool Brussel doet bevalling op straat

Een doordeweekse wandeling naar het station draaide voor werkstudente Mariama Camara uit het tweede jaar Vroedkunde even anders uit. Onderweg naar het werk zag ze een vrouw met pijn midden op straat bij het station van Mechelen. De situatie zag er urgent uit en de student ging meteen over tot actie. 

Vierde kind

De vrouw was 39 weken zwanger en beviel van haar vierde kind. Het was een stuitligging met meconium, wat de situatie nog complexer maakte. Zonder aarzeling belde ze de ambulance en bleef bij de vrouw wachten. De tijd leek eindeloos te duren, maar gelukkig arriveerde de ambulance net op tijd.

Tot haar verbazing waren alle hulpverleners mannen, en ook zij waren in shock door de onverwachte situatie. Met haar opleiding als vroedvrouw in haar achterhoofd, nam Mariama de leiding. Ze hielp de vrouw bij de bevalling en bracht een gezond meisje ter wereld.

Emoties

De opluchting en vreugde waren overweldigend toen moeder en kind veilig werden overgebracht naar het ziekenhuis (Sint-Maarten). Mariama trilde van de adrenaline en emoties. Dit was een ervaring die ze nooit zal vergeten.

Als studente Vroedkunde heeft ze geleerd dat elke bevalling uniek is en dat je altijd moet vertrouwen op je kennis en instinct. Vandaag werd ze onverwacht een held, en kon ze het verschil maken voor deze moeder en haar kind.

De stad Mechelen liet al weten haar te willen ontvangen op het stadhuis om haar te eren.


Foto: rechts in beeld Mariama Camara.

Haar nummer kan opgevraagd worden via Dorien Brouwer, 0476 755 117.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 7000 studenten in een 45-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. Als pluralistische instelling zetten we sterk in op het omarmen van diversiteit, het zichzelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. 

We zijn verankerd in Brussel en streven naar voortdurende samenwerking met de lokale, nationale en internationale partners. Onderzoek, kunstontwikkeling, dienstverlening en uitwisseling tussen de opleidingen versterken ons onderwijs en verrijken het perspectief.

EhB in een notendop • 2 departementen en 2 Schools of Arts: RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel • 20 professionele bacheloropleidingen • 14 graduaten • 11 academische bachelor- , master- en educatieve opleidingen in de kunsten • Ruim 40 postgraduaten en bij- en nascholingen • 7000 studenten gespreid over 10 campussen.

Contact

Nijverheidskaai 170, 1070 Anderlecht

+32 2 523 37 37

info@ehb.be

www.ehb.be