Student ontwikkelt innovatieve app tegen onveilig gedrag op straat

Student ontwikkelt innovatieve app tegen onveilig gedrag op straat

Dries Vanmierlo, derdejaarsstudent Multimedia & Creatieve Technologie aan de Erasmushogeschool Brussel, heeft voor zijn eindwerk een opmerkelijke app ontwikkeld. Met SaveMe kunnen personen die zich op straat belaagd voelen, een stil alarm sturen naar hun vrienden of familie. Daarna kunnen deze laatsten de persoon live volgen en zo nodig hulp bieden.

Hoe werkt de app? 

Na een persoonlijke ervaring waarin zijn vriendin werd geconfronteerd met een gevaarlijke situatie, besloot Dries dat hij anderen wou helpen. SaveMe is gebaseerd op het idee van ondersteuning door vrienden en de directe omgeving. Wanneer men zich niet veilig voelt op straat, kan de gebruiker met een simpele swipe zijn of haar contactpersonen op de hoogte stellen. Zodra zij dit stille alarm ontvangen, kunnen zij live de locatie volgen en hulp bieden. De app gaat daardoor verder dan apps zoals WhatsApp en richt zich specifiek op de veiligheid van geliefden.  

"Na een intensieve periode van 10 maanden ben ik vol trots dat ik deze app heb kunnen verwezenlijken. De grote aandacht voor dit project benadrukt niet alleen de noodzaak ervan, maar ook het potentieel om daadwerkelijk een verschil te maken in het leven van vele mensen." Dries Vanmierlo.

Investeerders gezocht

De vele enthousiaste reacties, waaronder een 19/20 voor zijn eindwerk, moedigen Dries aan om de app zo snel mogelijk breed beschikbaar te maken. Hiervoor is hij op zoek naar partners die hem kunnen ondersteunen bij het optimaliseren van de app en de verdere lancering. Op langere termijn hoopt Dries van SaveMe een groot platform te maken om gevallen van (seksuele) intimidatie aan te pakken. Ook wil hij verder nadenken over nieuwe functies en updates. 

Meer informatie

Dries Vanmierlo, student Multimedia & Creatieve Technologie, tel. 0470 63 75 28

 

 

 

Over Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel - dé pluralistische hoger onderwijsinstelling van Brussel – biedt aantrekkelijk en kwaliteitsvol hoger onderwijs aan, gericht op de professionele en artistieke praktijk, in synergie met onderzoek, kunstontwikkeling en dienstverlening ten bate van de maatschappij. We willen dat de studenten bij ons vertrekken als humanistische, geëngageerde en kritische wereldburgers, die hun vak onder de knie hebben en respectvol omgaan met mens en maatschappij.

EhB in een notendop • 4 departementen en 2 Schools of Arts • 20 professionele bacheloropleidingen • 4 academische bachelor- en masteropleidingen in de kunsten • Ruim 40 postgraduaten en bij- en nascholingen • 6000 studenten in de basisopleidingen gespreid over 7 campussen.

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht