Opvallend meer studenten kiezen voor duaal leren

Uit de cijfers van de bacheloropleiding Multimedia & Creatieve Technologie blijkt dat het aantal studenten dat kiest voor duaal leren in het afgelopen academiejaar maar liefst verdriedubbeld is. De Erasmushogeschool Brussel werkt dit academiejaar daarom samen met tal van bedrijven om duaal leren in de digitale sector mogelijk te maken.

Het onderwijslandschap verandert voortdurend. Steeds meer studenten kiezen voor het concept van duaal leren. Dit houdt in dat studenten hun reguliere lessen combineren met on-the-job leren, waardoor ze niet alleen de theoretische kennis opdoen, maar ook direct ervaring opdoen in de praktijk.

Dat is de sleutel tot het succes van duaal leren. De snel veranderende digitale sector vereist dat studenten op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën en trends. Door samen te werken met bedrijven zoals Studio Hyperdrive, In The Pocket, The Pack, November Five en de Colruyt Group kunnen studenten leren van professionals die voortdurend op de hoogte zijn van de nieuwste innovaties.

Iben Van de Veire, ontwikkelaar en hoofd Dual Learning bij Studio Hyperdrive ziet enkel voordelen:

"Duaal leren geeft studenten de nodige inzichten om gefundeerde beslissingen te nemen over het voortzetten van hun studie of het kiezen van hun eerste baan. Ze krijgen immers een goed beeld van de job en kunnen hun talenten, interesses en werkhouding oefenen in een professionele omgeving. Dat is meteen een groot pluspunt voor later én voor ons, want veel van onze vroegere stagiairs zijn bij ons geëvolueerd tot collega's voor hun allereerste job.”

Om ervoor te zorgen dat studenten tijdens hun duaal lerentraject de juiste vaardigheden opdoen, werkt Erasmushogeschool Brussel samen met bedrijven die zijn erkend als kwalitatieve werkplekken. Op deze manier kunnen studenten in een professionele omgeving de nodige competenties en praktische vaardigheden leren om zich voor te bereiden op hun eerste baan.

Jurgen Dedeckere

Opleidingshoofd Mutimedia & Creatieve Technologie, Erasmushogeschool Brussel

Aanvullend persmateriaal

Blog over Dual Learning dd ​ 20 april van Studio Hyperdrive

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 7000 studenten in een 45-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. Als pluralistische instelling zetten we sterk in op het omarmen van diversiteit, het zichzelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. 

We zijn verankerd in Brussel en streven naar voortdurende samenwerking met de lokale, nationale en internationale partners. Onderzoek, kunstontwikkeling, dienstverlening en uitwisseling tussen de opleidingen versterken ons onderwijs en verrijken het perspectief.

EhB in een notendop • 2 departementen en 2 Schools of Arts: RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel • 20 professionele bacheloropleidingen • 14 graduaten • 11 academische bachelor- , master- en educatieve opleidingen in de kunsten • Ruim 40 postgraduaten en bij- en nascholingen • 7000 studenten gespreid over 10 campussen.

Contact

Nijverheidskaai 170, 1070 Anderlecht

+32 2 523 37 37

info@ehb.be

www.ehb.be