Skip to Content
Onderzoeker Maya Van Leemput bij Forbes 50 Leading Female Futurists

Onderzoeker Maya Van Leemput bij Forbes 50 Leading Female Futurists

Maya Van Leemput, senior onderzoeker aan ons Kenniscentrum Open Time - Applied Futures Research, is door Forbes opgenomen in het lijstje van 50 leading ladies in het toekomstonderzoek

Open Time | Applied Futures Research bestudeert benaderingen, methoden en technieken uit het interdisciplinaire veld van toekomstonderzoek. Zij ontwikkelen praktijkgerichte werkwijzen en instrumenten voor uiteenlopende maatschappelijke, economische, culturele en menselijke actoren.

Ter gelegenheid van 8 maart, de internationale vrouwendag, heeft Forbes  de lijst met daarin de naam van onze collega gepubliceerd met deze tekst:

"Op zondag 8 maart, Internationale Vrouwendag, vieren we de vrouwelijke leiders die werken aan oplossingen voor de potentiële toekomst. Deze vrouwen kijken vooruit om zichzelf, hun organisaties en hun publiek voor te bereiden op hoe de wereld zou kunnen veranderen. En terwijl ze zich in de toekomst verdiepen, hebben ze een kans om die vorm te geven. Deze lijst is opgesteld om de gemeenschap onder deze groep te helpen opbouwen, maar ook voor organisatoren van conferenties en bedrijven die futuristen willen engageren. Deze 50 vrouwen geven vorm aan de toekomst en stimuleren en inspireren andere vrouwen om zich bij hen aan te sluiten."

Story image

 

Over Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 7000 studenten in een 45-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. Als pluralistische instelling zetten we sterk in op het omarmen van diversiteit, het zichzelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. 

We zijn verankerd in Brussel en streven naar voortdurende samenwerking met de lokale, nationale en internationale partners. Onderzoek, kunstontwikkeling, dienstverlening en uitwisseling tussen de opleidingen versterken ons onderwijs en verrijken het perspectief.

EhB in een notendop • 2 departementen en 2 Schools of Arts: RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel • 20 professionele bacheloropleidingen • 14 graduaten • 11 academische bachelor- , master- en educatieve opleidingen in de kunsten • Ruim 40 postgraduaten en bij- en nascholingen • 7000 studenten gespreid over 10 campussen.

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht