Onderzoeker Maya Van Leemput bij Forbes 50 Leading Female Futurists

Onderzoeker Maya Van Leemput bij Forbes 50 Leading Female Futurists

Maya Van Leemput, senior onderzoeker aan ons Kenniscentrum Open Time - Applied Futures Research, is door Forbes opgenomen in het lijstje van 50 leading ladies in het toekomstonderzoek

Open Time | Applied Futures Research bestudeert benaderingen, methoden en technieken uit het interdisciplinaire veld van toekomstonderzoek. Zij ontwikkelen praktijkgerichte werkwijzen en instrumenten voor uiteenlopende maatschappelijke, economische, culturele en menselijke actoren.

Ter gelegenheid van 8 maart, de internationale vrouwendag, heeft Forbes  de lijst met daarin de naam van onze collega gepubliceerd met deze tekst:

"Op zondag 8 maart, Internationale Vrouwendag, vieren we de vrouwelijke leiders die werken aan oplossingen voor de potentiële toekomst. Deze vrouwen kijken vooruit om zichzelf, hun organisaties en hun publiek voor te bereiden op hoe de wereld zou kunnen veranderen. En terwijl ze zich in de toekomst verdiepen, hebben ze een kans om die vorm te geven. Deze lijst is opgesteld om de gemeenschap onder deze groep te helpen opbouwen, maar ook voor organisatoren van conferenties en bedrijven die futuristen willen engageren. Deze 50 vrouwen geven vorm aan de toekomst en stimuleren en inspireren andere vrouwen om zich bij hen aan te sluiten."

Story image

 

Over Erasmushogeschool Brussel

EhB haalt het beste uit ruim 6500 studenten. De hogeschool biedt om en bij de veertig master- en professionele bachelor-, graduaats-, postgraduaats-, kunst- en voortgezette opleidingen aan, verspreid over twee departementen en twee Schools of Arts, RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel. Sinds 2019 biedt EhB ook graduaatsopleidingen aan in Diest en Leuven.  

EhB staat voor kwaliteitsvol professioneel en artistiek hoger onderwijs met sterke programma‚Äôs in synergie met onderzoek, kunstontwikkeling en maatschappelijke dienstverlening. De verbinding tussen onderwijs, onderzoek en dienstverlening versterkt onze relatie met Brussel en daarbuiten. 

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht