Nieuwe richting Filmmuziek in Brussel

Nieuwe richting Filmmuziek in Brussel

Gelauwerd filmcomponist Michelino Bisceglia aan het roer

Vanaf komend academiejaar kan men aan het Koninklijk Conservatorium Brussel de nieuwe tak Filmmuziek in de afstudeerrichting Compositie volgen. De lessen worden gegeven door de bekende filmcomponist Michelino Bisceglia.

Bisceglia is een gerenommeerde Belgische componist die al vele prijzen heeft gewonnen voor zijn werk voor de filmindustrie. Zo won hij onder meer een World Soundtrack Award voor de film "Marina" van Stijn Coninx, en werd hij recentelijk genomineerd door de International Film Music Critics Association - IFMCA voor "Breakthrough composer of the Year”.

Dankzij deze uitbreiding van de studierichting Compositie kunnen studenten zich specifiek scholen in het componeren van muziek voor films, een steeds belangrijker wordend vakgebied. De afstudeerrichting Compositie-Filmmuziek is bedoeld voor studenten die al een bachelor in muziek hebben afgerond en zich verder willen verdiepen in het componeren van muziek voor films.

Directeur van het KCB, Jan D’haene, is verheugd:

"Met de groeiende vraag naar muziek voor films en series, bieden we studenten een unieke kans om zich te bekwamen in dit vakgebied en zich voor te bereiden op een carrière in de filmindustrie. We zijn trots dat we zo'n gerenommeerde componist als Michelino Bisceglia kunnen aantrekken als docent voor dit genre."
Story image

Meer informatie

Michelino Bisceglia, www.michelinobisceglia.com, [email protected]

Website KCB: https://www.kcb.be/nl/Opleidingen/Muziek/Compositie

Het Koninklijk Conservatorium Brussel is een School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel.

Maud Hallot Communicatieverantwoordelijke, KCB - Koninklijk Conservatorium Brussel (EhB)

 

 

 

 

Over Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel - dé pluralistische hoger onderwijsinstelling van Brussel – biedt aantrekkelijk en kwaliteitsvol hoger onderwijs aan, gericht op de professionele en artistieke praktijk, in synergie met onderzoek, kunstontwikkeling en dienstverlening ten bate van de maatschappij. We willen dat de studenten bij ons vertrekken als humanistische, geëngageerde en kritische wereldburgers, die hun vak onder de knie hebben en respectvol omgaan met mens en maatschappij.

EhB in een notendop • 4 departementen en 2 Schools of Arts • 20 professionele bacheloropleidingen • 4 academische bachelor- en masteropleidingen in de kunsten • Ruim 40 postgraduaten en bij- en nascholingen • 6000 studenten in de basisopleidingen gespreid over 7 campussen.

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht