Nieuwe richting Filmmuziek in Brussel

Nieuwe richting Filmmuziek in Brussel

Gelauwerd filmcomponist Michelino Bisceglia aan het roer

Vanaf komend academiejaar kan men aan het Koninklijk Conservatorium Brussel de nieuwe tak Filmmuziek in de afstudeerrichting Compositie volgen. De lessen worden gegeven door de bekende filmcomponist Michelino Bisceglia.

Bisceglia is een gerenommeerde Belgische componist die al vele prijzen heeft gewonnen voor zijn werk voor de filmindustrie. Zo won hij onder meer een World Soundtrack Award voor de film "Marina" van Stijn Coninx, en werd hij recentelijk genomineerd door de International Film Music Critics Association - IFMCA voor "Breakthrough composer of the Year”.

Dankzij deze uitbreiding van de studierichting Compositie kunnen studenten zich specifiek scholen in het componeren van muziek voor films, een steeds belangrijker wordend vakgebied. De afstudeerrichting Compositie-Filmmuziek is bedoeld voor studenten die al een bachelor in muziek hebben afgerond en zich verder willen verdiepen in het componeren van muziek voor films.

Directeur van het KCB, Jan D’haene, is verheugd:

"Met de groeiende vraag naar muziek voor films en series, bieden we studenten een unieke kans om zich te bekwamen in dit vakgebied en zich voor te bereiden op een carrière in de filmindustrie. We zijn trots dat we zo'n gerenommeerde componist als Michelino Bisceglia kunnen aantrekken als docent voor dit genre."
Story image

Meer informatie

Michelino Bisceglia, www.michelinobisceglia.com, [email protected]

Website KCB: https://www.kcb.be/nl/Opleidingen/Muziek/Compositie

Het Koninklijk Conservatorium Brussel is een School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel.

Maud Hallot Communicatieverantwoordelijke, KCB - Koninklijk Conservatorium Brussel (EhB)

 

 

 

 

Over Erasmushogeschool Brussel

EhB haalt het beste uit ruim 6000 studenten. De hogeschool biedt om en bij de veertig master- en professionele bachelor-, graduaats-, postgraduaats-, kunst- en voortgezette opleidingen aan, verspreid over twee departementen en twee Schools of Arts, RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel. Sinds 2019 biedt EhB ook graduaatsopleidingen aan in Diest, Leuven en Mechelen. 

EhB staat voor kwaliteitsvol professioneel en artistiek hoger onderwijs met sterke programma’s in synergie met onderzoek, kunstontwikkeling en maatschappelijke dienstverlening. De verbinding tussen onderwijs, onderzoek en dienstverlening versterkt onze relatie met Brussel en daarbuiten. 

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht