Nieuwe richting Filmmuziek in Brussel

Gelauwerd filmcomponist Michelino Bisceglia aan het roer

Vanaf komend academiejaar kan men aan het Koninklijk Conservatorium Brussel de nieuwe tak Filmmuziek in de afstudeerrichting Compositie volgen. De lessen worden gegeven door de bekende filmcomponist Michelino Bisceglia.

Bisceglia is een gerenommeerde Belgische componist die al vele prijzen heeft gewonnen voor zijn werk voor de filmindustrie. Zo won hij onder meer een World Soundtrack Award voor de film "Marina" van Stijn Coninx, en werd hij recentelijk genomineerd door de International Film Music Critics Association - IFMCA voor "Breakthrough composer of the Year”.

Dankzij deze uitbreiding van de studierichting Compositie kunnen studenten zich specifiek scholen in het componeren van muziek voor films, een steeds belangrijker wordend vakgebied. De afstudeerrichting Compositie-Filmmuziek is bedoeld voor studenten die al een bachelor in muziek hebben afgerond en zich verder willen verdiepen in het componeren van muziek voor films.

Directeur van het KCB, Jan D’haene, is verheugd:

"Met de groeiende vraag naar muziek voor films en series, bieden we studenten een unieke kans om zich te bekwamen in dit vakgebied en zich voor te bereiden op een carrière in de filmindustrie. We zijn trots dat we zo'n gerenommeerde componist als Michelino Bisceglia kunnen aantrekken als docent voor dit genre."

Meer informatie

Michelino Bisceglia, www.michelinobisceglia.com, michelino.bisceglia@ehb.be

Website KCB: https://www.kcb.be/nl/Opleidingen/Muziek/Compositie

Het Koninklijk Conservatorium Brussel is een School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel.

Maud Hallot

Communicatieverantwoordelijke, KCB - Koninklijk Conservatorium Brussel (EhB)

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 7000 studenten in een 45-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. Als pluralistische instelling zetten we sterk in op het omarmen van diversiteit, het zichzelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. 

We zijn verankerd in Brussel en streven naar voortdurende samenwerking met de lokale, nationale en internationale partners. Onderzoek, kunstontwikkeling, dienstverlening en uitwisseling tussen de opleidingen versterken ons onderwijs en verrijken het perspectief.

EhB in een notendop • 2 departementen en 2 Schools of Arts: RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel • 20 professionele bacheloropleidingen • 14 graduaten • 11 academische bachelor- , master- en educatieve opleidingen in de kunsten • Ruim 40 postgraduaten en bij- en nascholingen • 7000 studenten gespreid over 10 campussen.

Neem contact op met

Nijverheidskaai 170, 1070 Anderlecht

+32 2 523 37 37

info@ehb.be

www.ehb.be