Skip to Content
Musicalstudente Lien Van den Bossche krijgt een hoofdrol in ‘RENT’

Musicalstudente Lien Van den Bossche krijgt een hoofdrol in ‘RENT’

Vanaf 29 oktober 2021 kan je op de unieke site van de Blikfabriek van Hoboken terecht voor exclusieve previews van de nieuwe Vlaamse versie van de rockmusical ‘RENT’, die in 1996 op Broadway in première ging. Tot haar verrassing kreeg Lien Van den Bossche, studente Musical aan het Koninklijk Conservatorium Brussel (Erasmushogeschool Brussel), één van de hoofdrollen in deze grote musicalproductie van het productiehuis Deep Bridge.

“Het is inderdaad een hele mooie kans die ik krijg als stagiaire, binnen mijn musicalopleiding. Ik heb al hoofdrollen gespeeld in o.a. ‘Magdalena’, ‘She Loves Me’ en ‘Sweet Charity’, maar ‘RENT’ is toch nog van een ander kaliber. Dit is inderdaad dé musical waar je graag wil in meespelen, zeker met deze fantastische cast”, zegt Lien enthousiast.

De rockmusical ‘RENT’ vertelt het verhaal van een vriendengroep die worstelt met het najagen van hun dromen, in een wereld van grote sociale en politieke onrust, gedomineerd door het AIDS-virus dat veel levens eist. De omstandigheden, geldgebrek en druggebruik, dagen hen fysiek en mentaal uit. Het thema en de achtergrond, geïnspireerd op Puccini’s ‘La Boheme’ is nog steeds brandend actueel.

Ook opleidingshoofd Lulu Aertgeerts van het Koninklijke Conservatorium Brussel, (School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel) is niet verrast over de succesvolle ‘RENT’ auditie van Lien Van den Bossche: “Vanuit de opleiding organiseren we elk jaar een stage-auditie, waarbij productiehuizen stageplekken aanbieden. ‘RENT’-regisseur Stany Crets had haar toen al aan het werk gezien op onze hogeschool. Deep Bridge heeft haar, binnen haar stage, aangemoedigd om ook effectief mee te doen aan de audities voor de rol van Mimi Marquez in ‘RENT’ en ze bleek meteen de geknipte persoon.” Zij zal nu als stagiaire op scene staan naast voormalig ‘Thuis’-acteur Pieter Jan De Paepe en ‘Mozart’-rockstar Ruben Van Keer én tal van haar medestudenten.

De vierdejaarsstudente Musical aan het Koninklijke Conservatorium Brussel (School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel), investeert al jaren in haar musicalcarrière. “In mijn kinderjaren volgde ik al muziek- en dansles en ik heb ook school gelopen aan de Muziekhumaniora in Turnhout. Ik loop al een tijdje stage bij het productiehuis Deep Bridge, waar ik de kans kreeg om mee te doen aan de audities voor ‘RENT’. Blijkbaar is die in de smaak gevallen (lacht). Ik ben uiteraard heel blij dat ik deze kans krijg, zeker in een musicaltitel die bij heel veel musicalacteurs en -actrices op hun bucketlist staat. De repetities zijn al een tijdje bezig en het valt mij op hoe sterk de cast inmiddels aan elkaar hangt. Ik krijg heel veel steun, tips en advies van de mensen met ervaring, maar ook van mijn oud-medestudenten Stijn Proesmans, Lyssa Tejero en Saïn Vantomme voor wie het ook hun eerste grote rollen zijn in een musical.”

Vanuit de musicalopleiding zijn er effectief meerdere oud-studenten gecast voor rollen en ook in het ensemble staan heel wat van haar medestudenten. Zij spelen binnenkort samen op de bijzondere plek van de Blikfabriek in Hoboken, samen met het live orkest onder leiding van hun eigen docent Pietro Ramman.

Vanaf 28 oktober tot 14 november kan je in de Blikfabriek van Hoboken (Antwerpen) gaan kijken naar de exclusieve previews van ‘RENT’. Meer info vind je op www.deepbridge.be

Contact:

Foto’s © deepbridge

De professionele bacheloropleiding Musical

www.kcb.be/Opleidingen/Musical

De bacheloropleiding Musical aan het Koninklijk Conservatorium Brussel (een School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel) duurt 4 jaar en is uniek in België. Musical is multidisciplinair en wordt daarom vaak de triatlon van de podiumkunsten genoemd. Vanaf academiejaar 2022-2023 wordt de opleiding uitgebreid met een Academische Master van 60 studiepunten. Met deze uitbreiding wil de opleiding professionals de mogelijkheid geven om zich verder te ontwikkelen als autonome, onderzoekende kunstenaars, die eigen projecten op touw kunnen zetten.

 

Over Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 7000 studenten in een 45-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. Als pluralistische instelling zetten we sterk in op het omarmen van diversiteit, het zichzelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. 

We zijn verankerd in Brussel en streven naar voortdurende samenwerking met de lokale, nationale en internationale partners. Onderzoek, kunstontwikkeling, dienstverlening en uitwisseling tussen de opleidingen versterken ons onderwijs en verrijken het perspectief.

EhB in een notendop • 2 departementen en 2 Schools of Arts: RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel • 20 professionele bacheloropleidingen • 14 graduaten • 11 academische bachelor- , master- en educatieve opleidingen in de kunsten • Ruim 40 postgraduaten en bij- en nascholingen • 7000 studenten gespreid over 10 campussen.

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht