Skip to Content
Meester Ruben Mottart beste leraar van Brussel 2020

Meester Ruben Mottart beste leraar van Brussel 2020

“Alle leerkrachten geven dit jaar - nog meer dan anders - het beste van zichzelf.”

Woensdag 25 november 2020 — Onder de koepel EduXL gingen de Brusselse lerarenopleidingen van de Erasmushogeschool Brussel en de Vrije Universiteit Brussel ook dit schooljaar 2019-2020 samen met BRUZZ op zoek naar de Beste Leraar van Brussel. Meer dan 1.200 mensen brachten in de maanden april tot juni hun stem uit via Bruzz. De jury selecteerde hieruit drie kandidaten: Kim Hoste, kleuterlerares in Basisschool De Windroos; Ruben Mottart, leraar 3de leerjaar in Basisschool Hendrik Conscience en Hamid Boughdir, leraar Engels in het Atheneum GO! for Business. Uiteindelijk kreeg Meester Ruben de titel van “Beste leraar van Brussel 2019-2020”. Alle laureaten krijgen boekenbonnen van Passa Porta, de winnaar ontvangt vandaag een nieuwe fiets.

Meester Ruben geeft les aan het derde leerjaar in Basisschool Hendrik Conscience in Schaarbeek. Leerlingen, ouders en collega’s omschrijven hem als een zeer gedreven leerkracht met veel energie voor zijn leerlingen en de school met oog voor ieder kind. Ruben is blij met deze prijs en benadrukt het belang van teamwerk in het onderwijs.

Het initiatief van de lerarenopleidingen van Erasmushogeschool, de Vrije Universiteit Brussel en de Universitaire Associatie Brussel (UAB) in samenwerking met BRUZZ wil met de jaarlijkse prijs de Brusselse leraren danken. Ruddy Verbinnen, algemeen coördinator UAB “De Brusselse ketjes hebben elk dag gemotiveerde en dynamische leraren die voor hen klaar staan en hen zo goed mogelijk ondersteunen. Leraren die nergens anders zouden willen lesgeven en de uitdagingen van de hoofdstad zien als kansen. Leraren die het verschil willen maken en het beste willen halen uit élke leerling. Leraren die niet alleen fantastisch lesgeven, maar Brussel ook zien als dé leerplek bij uitstek. Dit schooljaar was natuurlijk buitengewoon en vroeg van leerkrachten en schoolteams nog meer inzet en creativiteit. De versnelde digitale omslag bracht heel wat uitdagingen met zich mee. Vele leerkrachten spanden zich in om via digitale lessen, filmpjes, opdrachten, telefoongesprekken en bundeltjes-aan-huis contact met hun leerlingen te onderhouden. Dit jaar zetten we daarom gevoeld het liefst alle leraren in de bloemetjes!”

Gezien de coronamaatregelen vond de prijsuitreiking in beperkte kring plaats bij Vélofixer, Anspachlaan 157 te 1000 Brussel, die de eerste prijs sponsorde: een gloednieuwe fiets.

Contact:

Dr. Ruddy Verbinnen

Algemeen Coördinator Universitaire Associatie Brussel

[email protected]

0495 362 917

 

 

Over Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 7000 studenten in een 45-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. Als pluralistische instelling zetten we sterk in op het omarmen van diversiteit, het zichzelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. 

We zijn verankerd in Brussel en streven naar voortdurende samenwerking met de lokale, nationale en internationale partners. Onderzoek, kunstontwikkeling, dienstverlening en uitwisseling tussen de opleidingen versterken ons onderwijs en verrijken het perspectief.

EhB in een notendop • 2 departementen en 2 Schools of Arts: RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel • 20 professionele bacheloropleidingen • 14 graduaten • 11 academische bachelor- , master- en educatieve opleidingen in de kunsten • Ruim 40 postgraduaten en bij- en nascholingen • 7000 studenten gespreid over 10 campussen.

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht