Marketingtopman van Capgemini Kris Poté stapt over naar hoger onderwijs

Na meer dan dertig jaar als directeur en vice president marketing & communicatie in de IT-wereld, maakt Kris Poté (°1962) de overstap naar de Erasmushogeschool Brussel (EhB). Vanaf 1 februari start hij als docent bij de opleiding Communicatie. Hij zal zijn expertise delen o.a. in de vakken Communicatie & Innovatie en Communicatie & Research. ​

Kris Poté :

"Ik wil vooral mijn decennialange ervaring overbrengen naar enthousiaste studenten die zich in het communicatievak willen verdiepen en er hun beroep willen van maken. Op het einde van vorig jaar heb ik enkele maanden les gegeven aan de grootse STEM-school van Vlaanderen, het Don Bosco Instituut in Halle. Een leerrijke ervaring. Maar nu zet ik graag een stap verder en kies ik voor het hoger onderwijs.”

Kris Poté startte zijn loopbaan als militair journalist en perschef, was drie jaar directeur van het Cultureel Jeugdpaspoort (CJP), en startte in 1993 bij EDS (nu DXC). Daarna ging hij via Ernst&Young Consulting aan de slag als vicepresident marketing & communicatie bij Capgemini. Heel zijn carrière stond in het teken van marketing en communicatie. Hij is eveneens bestuurder bij C², de Belgische vereniging van communicatiedeskundigen.

Kris Poté is ook gekend als auteur van meerdere boeken, columns en blogs (www.krispotewrites.be).

Meer informatie

Kris Poté, tel 0497 05 36 96, ​ [email protected] of [email protected]

Ben Caudron, opleidingshoofd Communicatie, tel. 0475 97 76 65, [email protected]

 

Kris Poté
Kris Poté

 

Over Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 7000 studenten in een 45-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. Als pluralistische instelling zetten we sterk in op het omarmen van diversiteit, het zichzelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. 

We zijn verankerd in Brussel en streven naar voortdurende samenwerking met de lokale, nationale en internationale partners. Onderzoek, kunstontwikkeling, dienstverlening en uitwisseling tussen de opleidingen versterken ons onderwijs en verrijken het perspectief.

EhB in een notendop • 2 departementen en 2 Schools of Arts: RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel • 20 professionele bacheloropleidingen • 14 graduaten • 11 academische bachelor- , master- en educatieve opleidingen in de kunsten • Ruim 40 postgraduaten en bij- en nascholingen • 7000 studenten gespreid over 10 campussen.

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht