Skip to Content
Kunststudenten Erasmushogeschool Brussel werken samen aan online Nieuwjaarsconcert

Kunststudenten Erasmushogeschool Brussel werken samen aan online Nieuwjaarsconcert

De Erasmushogeschool Brussel en het Koninklijk Conservatorium Brussel nodigen jaarlijks hun studenten, medewerkers en partners uit voor een groots Nieuwjaarsconcert in hun mooie concertzaal in hartje Brussel. Om deze traditie te kunnen verder zetten, werd er gezocht naar een coronaproof alternatief. Het resultaat? Een bijzondere samenwerking tussen de studenten van het KCB en het RITCS.

Het online Nieuwjaarsconcert heeft zo zijn voordelen: het concert, dat eigenlijk dient om studenten Muziek de nodige podiumervaring te geven, leidt nu ook tot een praktijkervaring voor de studenten van de professionele bachelors Audiovisuele Kunsten en Podiumtechnieken van het RITCS. Zij zorgen immers voor de productie, belichting, captatie en het streamen van het concert. Uiteraard wordt het concert volledig coronaveilig opgenomen, het maakte de uitdaging voor deze studenten des te groter.

Het nieuwjaarsconcert wordt uitgezonden op vrijdagavond 15 januari om 20 uur. Via deze pagina kan men zich tot 19 uur registreren, waarna men een link toegestuurd krijgt. Op het programma staat  ‘Das alte Jahr ist nun vergahn’ van Michael Praetorius (1571-1621). Het zijn de studenten ‘Historische Muziek’ die voor de vertolking instaan.


Perscontacten: Wout Paternoster: productiemedewerker KCB - +32 484 40 12 59 // Maud Hallot: communicatiemedewerker KCB - +32 494 93 44 90

Download hieronder de foto's van de opbouw en repetitie en bekijk de teaser.

foto's: Studio Coup de Foudre – Jente Van Pelt

Over Erasmushogeschool Brussel

EhB haalt het beste uit ruim 6500 studenten. De hogeschool biedt om en bij de veertig master- en professionele bachelor-, graduaats-, postgraduaats-, kunst- en voortgezette opleidingen aan, verspreid over twee departementen en twee Schools of Arts, RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel. Sinds 2019 biedt EhB ook graduaatsopleidingen aan in Diest en Leuven.  

EhB staat voor kwaliteitsvol professioneel en artistiek hoger onderwijs met sterke programma’s in synergie met onderzoek, kunstontwikkeling en maatschappelijke dienstverlening. De verbinding tussen onderwijs, onderzoek en dienstverlening versterkt onze relatie met Brussel en daarbuiten. 

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht