Skip to Content
Kunststudenten Erasmushogeschool Brussel werken samen aan online Nieuwjaarsconcert

Kunststudenten Erasmushogeschool Brussel werken samen aan online Nieuwjaarsconcert

De Erasmushogeschool Brussel en het Koninklijk Conservatorium Brussel nodigen jaarlijks hun studenten, medewerkers en partners uit voor een groots Nieuwjaarsconcert in hun mooie concertzaal in hartje Brussel. Om deze traditie te kunnen verder zetten, werd er gezocht naar een coronaproof alternatief. Het resultaat? Een bijzondere samenwerking tussen de studenten van het KCB en het RITCS.

Het online Nieuwjaarsconcert heeft zo zijn voordelen: het concert, dat eigenlijk dient om studenten Muziek de nodige podiumervaring te geven, leidt nu ook tot een praktijkervaring voor de studenten van de professionele bachelors Audiovisuele Kunsten en Podiumtechnieken van het RITCS. Zij zorgen immers voor de productie, belichting, captatie en het streamen van het concert. Uiteraard wordt het concert volledig coronaveilig opgenomen, het maakte de uitdaging voor deze studenten des te groter.

Het nieuwjaarsconcert wordt uitgezonden op vrijdagavond 15 januari om 20 uur. Via deze pagina kan men zich tot 19 uur registreren, waarna men een link toegestuurd krijgt. Op het programma staat ​ ‘Das alte Jahr ist nun vergahn’ van Michael Praetorius (1571-1621). Het zijn de studenten ‘Historische Muziek’ die voor de vertolking instaan.


Perscontacten: Wout Paternoster: productiemedewerker KCB - +32 484 40 12 59 // Maud Hallot: communicatiemedewerker KCB - +32 494 93 44 90

Download hieronder de foto's van de opbouw en repetitie en bekijk de teaser.

foto's: Studio Coup de Foudre – Jente Van Pelt

Over Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 7000 studenten in een 45-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. Als pluralistische instelling zetten we sterk in op het omarmen van diversiteit, het zichzelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. 

We zijn verankerd in Brussel en streven naar voortdurende samenwerking met de lokale, nationale en internationale partners. Onderzoek, kunstontwikkeling, dienstverlening en uitwisseling tussen de opleidingen versterken ons onderwijs en verrijken het perspectief.

EhB in een notendop • 2 departementen en 2 Schools of Arts: RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel • 20 professionele bacheloropleidingen • 14 graduaten • 11 academische bachelor- , master- en educatieve opleidingen in de kunsten • Ruim 40 postgraduaten en bij- en nascholingen • 7000 studenten gespreid over 10 campussen.

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht