Graduaat Elektromechanische Systemen heeft erkenning binnen

Graduaat Elektromechanische Systemen heeft erkenning binnen

De Vlaamse Regering heeft het nieuwe graduaat Elektromechanische Systemen aan de Erasmushogeschool Brussel goedgekeurd. Dit betekent dat we in september 2020 kunnen van start gaan met deze nieuwe opleiding op campus Kaai in Anderlecht.

De nieuwe opleiding richt zich op technische profielen die zich willen specialiseren in een beroep waar veel vraag naar is.

Omdat er veel vraag is naar deze profielen, hebben we sterke partnerschappen uitgewerkt met grote bedrijven - een essentieel onderdeel om de praktijkgerichtheid van het graduaat te garanderen.

Onder andere Audi, Colruyt, Engie en MIVB zullen zich engageren om onze studenten actief te begeleiden bij projecten en werkplekleren. Een verdere focus ligt op de organisatie van het werkplekleren, de uitrusting en de werking van de labo’s, het aantrekken van goede docenten en gastdocenten en de praktische uitwerking van de specialisatievakken. 

De studenten krijgen op twee jaar tijd een stevige basis in elektriciteit, mechanica, hydropneumatica en automatisatie.  In het tweede jaar kiezen ze tussen onderhoudstechnieken of meet- en regeltechnieken. De keuze van hun leerbedrijf zal dan nog een bijkomende bedrijfsgerichte specialisatie toevoegen. De opleiding gaat door op campus Kaai in Anderlecht.

Meer informatie over deze opleiding lees je hier.  

Over Erasmushogeschool Brussel

EhB haalt het beste uit ruim 6500 studenten. De hogeschool biedt om en bij de veertig master- en professionele bachelor-, graduaats-, postgraduaats-, kunst- en voortgezette opleidingen aan, verspreid over twee departementen en twee Schools of Arts, RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel. Sinds 2019 biedt EhB ook graduaatsopleidingen aan in Diest en Leuven.  

EhB staat voor kwaliteitsvol professioneel en artistiek hoger onderwijs met sterke programma’s in synergie met onderzoek, kunstontwikkeling en maatschappelijke dienstverlening. De verbinding tussen onderwijs, onderzoek en dienstverlening versterkt onze relatie met Brussel en daarbuiten. 

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht