Skip to Content
Graduaat Elektromechanische Systemen heeft erkenning binnen

Graduaat Elektromechanische Systemen heeft erkenning binnen

De Vlaamse Regering heeft het nieuwe graduaat Elektromechanische Systemen aan de Erasmushogeschool Brussel goedgekeurd. Dit betekent dat we in september 2020 kunnen van start gaan met deze nieuwe opleiding op campus Kaai in Anderlecht.

De nieuwe opleiding richt zich op technische profielen die zich willen specialiseren in een beroep waar veel vraag naar is.

Omdat er veel vraag is naar deze profielen, hebben we sterke partnerschappen uitgewerkt met grote bedrijven - een essentieel onderdeel om de praktijkgerichtheid van het graduaat te garanderen.

Onder andere Audi, Colruyt, Engie en MIVB zullen zich engageren om onze studenten actief te begeleiden bij projecten en werkplekleren. Een verdere focus ligt op de organisatie van het werkplekleren, de uitrusting en de werking van de labo’s, het aantrekken van goede docenten en gastdocenten en de praktische uitwerking van de specialisatievakken. 

De studenten krijgen op twee jaar tijd een stevige basis in elektriciteit, mechanica, hydropneumatica en automatisatie.  In het tweede jaar kiezen ze tussen onderhoudstechnieken of meet- en regeltechnieken. De keuze van hun leerbedrijf zal dan nog een bijkomende bedrijfsgerichte specialisatie toevoegen. De opleiding gaat door op campus Kaai in Anderlecht.

Meer informatie over deze opleiding lees je hier.  

Over Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 7000 studenten in een 45-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. Als pluralistische instelling zetten we sterk in op het omarmen van diversiteit, het zichzelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. 

We zijn verankerd in Brussel en streven naar voortdurende samenwerking met de lokale, nationale en internationale partners. Onderzoek, kunstontwikkeling, dienstverlening en uitwisseling tussen de opleidingen versterken ons onderwijs en verrijken het perspectief.

EhB in een notendop • 2 departementen en 2 Schools of Arts: RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel • 20 professionele bacheloropleidingen • 14 graduaten • 11 academische bachelor- , master- en educatieve opleidingen in de kunsten • Ruim 40 postgraduaten en bij- en nascholingen • 7000 studenten gespreid over 10 campussen.

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht