Skip to Content
Erasmushogeschool Brussel zet sterk in op heropstart studentenleven

Erasmushogeschool Brussel zet sterk in op heropstart studentenleven

EhB organiseert tal van coronaveilige events voor haar studenten

De start van het nieuwe academiejaar staat in teken van code groen en de heropstart van het contactonderwijs. Maar na 18 maanden van lockdowns en weinig sociale contacten wil de Erasmushogeschool Brussel haar studenten ook opnieuw een leuk studentenleven bezorgen. Daarom organiseert de hogeschool, samen met de studenten, tal van coronaveilige events.

Heropeningsweek RITCS Café

Na anderhalf jaar mag het studentencafé van de EhB opnieuw haar deuren openen. Om dit te vieren organiseert het RITCS café een heuse heropeningsweek. Op maandag draaien de lesgevers de platen, op dinsdag is er een live concert, op woensdag een quiz en op donderdag een fuif.

"We hebben anderhalf jaar gewacht op dit moment. Zeggen dat we er zin in hebben, is een zwaar understatement, vertelt Flor Verdegem, coördinator van het RITCS café. De hogeschool heeft lang gewerkt om alles coronaproof te organiseren. Op de events op dinsdag en donderdag moeten deelnemers een Covid Safe ticket kunnen voorleggen, de andere dagen wordt het geldende horeca protocol gehanteerd. De hogeschool voorziet ook stewards en security om alles veilig te laten verlopen.

Voor en door studenten ​

“De afgelopen maanden waren zeer lastig voor de studenten. Nu we het academiejaar opstarten in code groen, willen we onze studenten opnieuw laten genieten van het studentenleven. We organiseren enerzijds zelf coronaveilig events, maar ondersteunen studenten ook wanneer ze zelf een event willen opzetten", aldus Dennis Cluydts, algemeen directeur van EhB. Zo zal het RITCS café zich na de heropeningsweek nog harder focussen op een café voor en door studenten. De hogeschool is altijd op zoek naar studenten die het café voor een avond willen overnemen. Met hulp van Stuvo-medewerkers kunnen ze zo zelf toffe activiteiten organiseren in het café.

Naast de heropening van het café staan er komende weken talloze kleine en grotere events op de agenda. Opleidingen organiseren bijvoorbeeld een gamingevent, een Brussel Week, een beer tasting voor de internationale studenten, een bezoek aan het Atomium en meer. Zo wil de hogeschool haar eerstejaars de kans geven om hun medestudenten op een toffe manier te leren kennen en kan iedereen weer opnieuw gezellig samen komen op en naast de campus.


Perscontact

RITCS café: Flor Verdegem - flor.verdegem@ehb.be - +32 474 116 613

Algemene info: Naomi El Yousfi - naomi.el.yousfi@ehb.be - +32 2 559 15 52

Over Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 7000 studenten in een 45-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. Als pluralistische instelling zetten we sterk in op het omarmen van diversiteit, het zichzelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. 

We zijn verankerd in Brussel en streven naar voortdurende samenwerking met de lokale, nationale en internationale partners. Onderzoek, kunstontwikkeling, dienstverlening en uitwisseling tussen de opleidingen versterken ons onderwijs en verrijken het perspectief.

EhB in een notendop • 2 departementen en 2 Schools of Arts: RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel • 20 professionele bacheloropleidingen • 14 graduaten • 11 academische bachelor- , master- en educatieve opleidingen in de kunsten • Ruim 40 postgraduaten en bij- en nascholingen • 7000 studenten gespreid over 10 campussen.

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht