Skip to Content
Erasmushogeschool Brussel zet sterk in op heropstart studentenleven

Erasmushogeschool Brussel zet sterk in op heropstart studentenleven

EhB organiseert tal van coronaveilige events voor haar studenten

De start van het nieuwe academiejaar staat in teken van code groen en de heropstart van het contactonderwijs. Maar na 18 maanden van lockdowns en weinig sociale contacten wil de Erasmushogeschool Brussel haar studenten ook opnieuw een leuk studentenleven bezorgen. Daarom organiseert de hogeschool, samen met de studenten, tal van coronaveilige events.

Heropeningsweek RITCS Café

Na anderhalf jaar mag het studentencafé van de EhB opnieuw haar deuren openen. Om dit te vieren organiseert het RITCS café een heuse heropeningsweek. Op maandag draaien de lesgevers de platen, op dinsdag is er een live concert, op woensdag een quiz en op donderdag een fuif.

"We hebben anderhalf jaar gewacht op dit moment. Zeggen dat we er zin in hebben, is een zwaar understatement, vertelt Flor Verdegem, coördinator van het RITCS café. De hogeschool heeft lang gewerkt om alles coronaproof te organiseren. Op de events op dinsdag en donderdag moeten deelnemers een Covid Safe ticket kunnen voorleggen, de andere dagen wordt het geldende horeca protocol gehanteerd. De hogeschool voorziet ook stewards en security om alles veilig te laten verlopen.

Voor en door studenten ​

“De afgelopen maanden waren zeer lastig voor de studenten. Nu we het academiejaar opstarten in code groen, willen we onze studenten opnieuw laten genieten van het studentenleven. We organiseren enerzijds zelf coronaveilig events, maar ondersteunen studenten ook wanneer ze zelf een event willen opzetten", aldus Dennis Cluydts, algemeen directeur van EhB. Zo zal het RITCS café zich na de heropeningsweek nog harder focussen op een café voor en door studenten. De hogeschool is altijd op zoek naar studenten die het café voor een avond willen overnemen. Met hulp van Stuvo-medewerkers kunnen ze zo zelf toffe activiteiten organiseren in het café.

Naast de heropening van het café staan er komende weken talloze kleine en grotere events op de agenda. Opleidingen organiseren bijvoorbeeld een gamingevent, een Brussel Week, een beer tasting voor de internationale studenten, een bezoek aan het Atomium en meer. Zo wil de hogeschool haar eerstejaars de kans geven om hun medestudenten op een toffe manier te leren kennen en kan iedereen weer opnieuw gezellig samen komen op en naast de campus.


Perscontact

RITCS café: Flor Verdegem - [email protected] - +32 474 116 613

Algemene info: Naomi El Yousfi - [email protected] - +32 2 559 15 52

Over Erasmushogeschool Brussel

EhB haalt het beste uit ruim 6000 studenten. De hogeschool biedt om en bij de veertig master- en professionele bachelor-, graduaats-, postgraduaats-, kunst- en voortgezette opleidingen aan, verspreid over twee departementen en twee Schools of Arts, RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel. Sinds 2019 biedt EhB ook graduaatsopleidingen aan in Diest, Leuven en Mechelen. 

EhB staat voor kwaliteitsvol professioneel en artistiek hoger onderwijs met sterke programma’s in synergie met onderzoek, kunstontwikkeling en maatschappelijke dienstverlening. De verbinding tussen onderwijs, onderzoek en dienstverlening versterkt onze relatie met Brussel en daarbuiten. 

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht