Skip to Content
Erasmushogeschool Brussel start met nieuwe techniekopleiding

Erasmushogeschool Brussel start met nieuwe techniekopleiding

Praktijkgerichte techniekopleiding moet meer geschoolde technici op arbeidsmarkt brengen

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) start dit academiejaar met een nieuwe graduaatsopleiding: Elektromechanische Systemen. De hogeschool werkt hiervoor nauw samen met de Brusselse industriesector en wil zo meer geschoolde technici op de arbeidsmarkt brengen. ​

Er heerst al jaren een nijpend te kort aan hoogopgeleide technici. In Brussel, waar veel technologische bedrijven bij elkaar zitten, woedt een war on talent. De Erasmushogeschool Brussel start daarom met een unieke Nederlandstalige opleiding in de hoofdstad. ​ Het graduaat leidt studenten op tot praktijkgerichte professionals in mechaniek, hydropneumatica en automatisatie. ​ De opleiding biedt twee afstudeerrichtingen: meet- en regeltechnieken of onderhoudstechnieken.

Om de praktijkgerichtheid van de opleiding te garanderen, zet Erasmushogeschool Brussel een aantal interessante partnerschappen op met (middel)grote Brusselse bedrijven. Zij begeleiden studenten bij hun projecten en werkplekleren. Bovendien kunnen studenten zich ook specialiseren binnen het bedrijf van hun werkplek en hier na hun studies makkelijk aan de slag gaan. Onder meer Audi Brussels en Colruytgroup/Technics engageren zich:

Deze graduaatsopleiding sluit zeer goed aan bij wat we bij Colruytgroup/Technics het meest missen vandaag. Jonge mensen die het evenwicht weten te vinden tussen doen en denken en dit zelfstandig kunnen toepassen in ons uitgebreid en complex machinepark. Geen twee installaties zijn namelijk dezelfde. (Bart Bosmans, Colruytgroup)
Audi Brussels werkt al jaren samen met het technisch onderwijs in het kader van duaal leren, net omdat het zo belangrijk is dat studenten op de schoolbanken reeds kennismaken met de nieuwste technologieën en een industriële omgeving. Deze nieuwe graduaatsopleiding sluit inhoudelijk sterk aan bij de noden van de industrie en daarom zetten we er graag onze schouders mee onder. ( Heleen Devriese, coördinator Duaal Leren Audi Brussels)

Zo krijgen de studenten de beste leerschool: een praktijkgerichte opleiding en een diploma dat zeer gegeerd is op de arbeidsmarkt.

Vragen over de opleiding? Mail naar Klaas De Proost, opleidingshoofd Elektromechanische Systemen: [email protected].

Over Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 7000 studenten in een 45-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. Als pluralistische instelling zetten we sterk in op het omarmen van diversiteit, het zichzelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. 

We zijn verankerd in Brussel en streven naar voortdurende samenwerking met de lokale, nationale en internationale partners. Onderzoek, kunstontwikkeling, dienstverlening en uitwisseling tussen de opleidingen versterken ons onderwijs en verrijken het perspectief.

EhB in een notendop • 2 departementen en 2 Schools of Arts: RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel • 20 professionele bacheloropleidingen • 14 graduaten • 11 academische bachelor- , master- en educatieve opleidingen in de kunsten • Ruim 40 postgraduaten en bij- en nascholingen • 7000 studenten gespreid over 10 campussen.

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht