Erasmushogeschool Brussel start met nieuwe techniekopleiding

Erasmushogeschool Brussel start met nieuwe techniekopleiding

Praktijkgerichte techniekopleiding moet meer geschoolde technici op arbeidsmarkt brengen

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) start dit academiejaar met een nieuwe graduaatsopleiding: Elektromechanische Systemen. De hogeschool werkt hiervoor nauw samen met de Brusselse industriesector en wil zo meer geschoolde technici op de arbeidsmarkt brengen.  

Er heerst al jaren een nijpend te kort aan hoogopgeleide technici. In Brussel, waar veel technologische bedrijven bij elkaar zitten, woedt een war on talent. De Erasmushogeschool Brussel start daarom met een unieke Nederlandstalige opleiding in de hoofdstad.  Het graduaat leidt studenten op tot praktijkgerichte professionals in mechaniek, hydropneumatica en automatisatie.  De opleiding biedt twee afstudeerrichtingen: meet- en regeltechnieken of onderhoudstechnieken.

Om de praktijkgerichtheid van de opleiding te garanderen, zet Erasmushogeschool Brussel een aantal interessante partnerschappen op met (middel)grote Brusselse bedrijven. Zij begeleiden studenten bij hun projecten en werkplekleren. Bovendien kunnen studenten zich ook specialiseren binnen het bedrijf van hun werkplek en hier na hun studies makkelijk aan de slag gaan. Onder meer Audi Brussels en Colruytgroup/Technics engageren zich:

Deze graduaatsopleiding sluit zeer goed aan bij wat we bij Colruytgroup/Technics het meest missen vandaag. Jonge mensen die het evenwicht weten te vinden tussen doen en denken en dit zelfstandig kunnen toepassen in ons uitgebreid en complex machinepark. Geen twee installaties zijn namelijk dezelfde. (Bart Bosmans, Colruytgroup)
Audi Brussels werkt al jaren samen met het technisch onderwijs in het kader van duaal leren, net omdat het zo belangrijk is dat studenten op de schoolbanken reeds kennismaken met de nieuwste technologieën en een industriële omgeving. Deze nieuwe graduaatsopleiding sluit inhoudelijk sterk aan bij de noden van de industrie en daarom zetten we er graag onze schouders mee onder. ( Heleen Devriese, coördinator Duaal Leren Audi Brussels)

Zo krijgen de studenten de beste leerschool: een praktijkgerichte opleiding en een diploma dat zeer gegeerd is op de arbeidsmarkt.

Vragen over de opleiding? Mail naar Klaas De Proost, opleidingshoofd Elektromechanische Systemen: klaas.de.proost@ehb.be.

Over Erasmushogeschool Brussel

EhB haalt het beste uit ruim 6500 studenten. De hogeschool biedt om en bij de veertig master- en professionele bachelor-, graduaats-, postgraduaats-, kunst- en voortgezette opleidingen aan, verspreid over twee departementen en twee Schools of Arts, RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel. Sinds 2019 biedt EhB ook graduaatsopleidingen aan in Diest en Leuven.  

EhB staat voor kwaliteitsvol professioneel en artistiek hoger onderwijs met sterke programma’s in synergie met onderzoek, kunstontwikkeling en maatschappelijke dienstverlening. De verbinding tussen onderwijs, onderzoek en dienstverlening versterkt onze relatie met Brussel en daarbuiten. 

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht