Erasmushogeschool Brussel start academiejaar in code oranje

Erasmushogeschool Brussel start academiejaar in code oranje

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) start het nieuwe academiejaar met maximaal afstandsonderwijs om zo extra ruimte vrij te maken op de campus om praktijkvakken te organiseren en eerstejaars te verwelkomen. Dit besliste de hogeschool reeds midden augustus nadat de besmettingscijfers in het Brussels Gewest op korte termijn sterk stegen.

EhB kiest ervoor om alles dat digitaal kan doorgaan, zoals hoorcolleges, maximaal online te organiseren. Hierdoor maken ze extra ruimte vrij, fysiek en in het rooster, om de nodige practica zoals filmateliers, labowerk, musical, toneel, in te richten op de campus. "Praktijklessen zijn essentieel voor een hogeschoolopleiding, we zetten dan ook alles op alles om onze studenten in kleine groepen en in alle veiligheid te ontvangen op de campus", aldus algemeen directeur Ann Brusseel.

Eerstejaarsstudenten

De eerstejaarsstudenten zijn aan het begin van het academiejaar wel welkom op de campus. In kleinere groepen kunnen ze kennis maken met hun medestudenten en de docenten. "De overstap van het secundair naar het hoger onderwijs is altijd een grote aanpassing, daarom willen we onze eerstejaars de kans geven om zich snel thuis te voelen aan onze hogeschool", benadrukt Ann Brusseel.

 

Over Erasmushogeschool Brussel

EhB haalt het beste uit ruim 6500 studenten. De hogeschool biedt om en bij de veertig master- en professionele bachelor-, graduaats-, postgraduaats-, kunst- en voortgezette opleidingen aan, verspreid over twee departementen en twee Schools of Arts, RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel. Sinds 2019 biedt EhB ook graduaatsopleidingen aan in Diest en Leuven.  

EhB staat voor kwaliteitsvol professioneel en artistiek hoger onderwijs met sterke programma‚Äôs in synergie met onderzoek, kunstontwikkeling en maatschappelijke dienstverlening. De verbinding tussen onderwijs, onderzoek en dienstverlening versterkt onze relatie met Brussel en daarbuiten. 

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht