Erasmushogeschool Brussel investeert in de toekomst met uitbreiding campus Kaai

Erasmushogeschool Brussel investeert in de toekomst met uitbreiding campus Kaai

Artistieke en culturele broedplaats in hartje Anderlecht

4 december 2023 – De Erasmushogeschool Brussel (EhB) maakt vandaag met trots de voortgang van het campus Kaai-project bekend, een ambitieuze mijlpaal die niet alleen de groei van de hogeschool symboliseert, maar ook de versterking van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel benadrukt. De bouw, gestart in december 2022, transformeert de locatie tot een unieke campus waar kunst en technologie samenkomen. Dit bewijst dat de hogeschool gelooft in de kracht van samenwerking: tussen opleidingen, met andere studierichtingen én stevig verankerd in de stad.

Campus Kaai, de thuishaven van studenten Design & Technologie, Musical en RITCS, ondergaat momenteel een complete transformatie. EhB zet vol in op de uitbreiding van deze IT- en kunstcampus met nieuwbouw en renovatie, waaronder een akoestisch hoogstaande theaterzaal en hightechfilmstudio. EhB-, KCB- en RITCS-opleidingen zullen er elkaar vinden en bouwen aan een echte creatieve hub in Anderlecht.

 

"We investeren sterk in kwaliteitsvolle, moderne, duurzame en veilige campussen, die een voedingsbodem zijn voor creativiteit en innovatie”, zegt Dennis Cluydts, algemeen directeur Erasmushogeschool Brussel. “Dit project belichaamt niet alleen onze visie om te groeien als instelling voor professionele en artistieke praktijk, maar laat ook zien dat we een toekomstgerichte hogeschool zijn. Met ons onderwijs, onderzoek, dienstverlening en kunstontwikkeling stomen we studenten klaar om de maatschappij positief te beïnvloeden.”
Dennis Cluydts, copyright David Legrève
Dennis Cluydts, copyright David Legrève

Geen eiland in de stad

EhB is vastberaden om met campus Kaai nieuwe studenten, partners uit het werkveld en toekomstige medewerkers aan te trekken. Het wordt een bruisende leeromgeving die niet alleen de kerntaken van de hogeschool versterkt, maar deze ook op een dynamische wijze ondersteunt.

“Campus Kaai wordt een open campus en zet de deuren open voor de (buurt)bewoners en samenwerking met lokale organisaties. Een echte ontmoetingsplaats dus. EhB toont zo dat ze geen eiland in de stad is, maar een actief onderdeel ervan”, aldus Raymonda Verdyck, voorzitter Erasmushogeschool Brussel.
Raymonda Verdyck, copyright David Legrève
Raymonda Verdyck, copyright David Legrève
"De plannen voor campus Kaai integreren perfect in de actieve rol die de EhB speelt in stadsvernieuwing en het verbeteren van de leefbaarheid van Brussel. Het wordt niet alleen een plaats van educatie, maar een dynamisch centrum dat bijdraagt aan de vernieuwing en leefbaarheid van de regio," besluit Beatrijs Comer, schepen van Onderwijs en Cultuur in Anderlecht.

Met de verwachte ingebruikname van de nieuwe gebouwen in het begin van 2025, een totale investering van € 16 miljoen en een project dat een groei in het aantal studenten zal faciliteren, belooft de vernieuwde campus Kaai een bloeiende toevoeging te zijn aan de EhB.


Enkele kerncijfers:

  1. Theaterzaal: 600 m² met 240 zitplaatsen
  2. Filmstudio: 390 m²
  3. Agora: 650 m²
  4. Nieuwbouw (totaal): 2450 m²
    • Blok B: 1870 m² (8 studio’s, opslagruimte, loges, leesruimtes)
    • Blok C: 580 m² (2 studio’s, 2 schaaltheaters)

 

Meer informatie & beelden:

Speeches Voorstelling 4 december - AD en Voorzitter.docx 1 MB Presentatie Partner Event RITCS@KAAI_12_24.pptx 46 MB

Voor meer informatie, contacteer:

Dorien Brouwer
Dorien Brouwer persrelaties - persberichten

 

 

Over Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 7000 studenten in een 45-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. Als pluralistische instelling zetten we sterk in op het omarmen van diversiteit, het zichzelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. 

We zijn verankerd in Brussel en streven naar voortdurende samenwerking met de lokale, nationale en internationale partners. Onderzoek, kunstontwikkeling, dienstverlening en uitwisseling tussen de opleidingen versterken ons onderwijs en verrijken het perspectief.

EhB in een notendop • 2 departementen en 2 Schools of Arts: RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel • 20 professionele bacheloropleidingen • 14 graduaten • 11 academische bachelor- , master- en educatieve opleidingen in de kunsten • Ruim 40 postgraduaten en bij- en nascholingen • 7000 studenten gespreid over 10 campussen.

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht