Skip to Content
Erasmushogeschool Brussel geeft aftrap feestjaar '100 jaar opleiding Sociaal Werk'

Erasmushogeschool Brussel geeft aftrap feestjaar '100 jaar opleiding Sociaal Werk'

100 jaar opleiding Sociaal Werk in Brussel: Erasmushogeschool Brussel organiseert nanoconferentie ‘Samen de stad maken’

Het is bijna zover, volgend jaar bestaat de opleiding Sociaal Werk van Erasmushogeschool Brussel 100 jaar! Een rijkgevuld parcours dat startte onder de naam Arbeidershogeschool, later evolueerde tot het H.I.S.K.W.A. en vandaag deel uitmaakt van de Erasmushogeschool Brussel. Een mijlpaal om u tegen te zeggen, en daar hoort een feestjaar bij.

Digitale nanoconferentie op donderdag 1 april

Op donderdag 1 april om 14u geven we het feestelijke startschot voor dit jubeljaar onder de noemer ‘Samen de stad maken’. “We showcasen tijdens dit 1 uur durend online event waar wij als opleiding onze schouders onder willen zetten: focussen op de grootstad, op het realiseren van grondrechten, (van onderuit) bouwen aan sociale gelijkheid, inzetten op volwaardig menszijn. Sluimerend in de complexe ongelijkheden van onze hoofdstad ontluiken talenten en initiatieven waaruit mooie kansen kiemen om samen stad te maken. Dát is de overtuiging die ons drijft", aldus opleidingshoofd Steven Degraeve

Verwacht een brandend actueel en gebald online programma met scherpe, geëngageerde en inspirerende stemmen, doorspekt met verrassende interventies die stuk voor stuk het ‘recht op de stad’ belichamen.

Op het programma:

Annabelle Van Nieuwenhuyse (presentatrice met de vinger aan de Brusselse pols), Femke Kaulingfreks (auteur ‘Straatpolitiek: op zoek naar nieuw engagement’, lector InHolland Amsterdam), Ikraaan (finaliste De Nieuwe Lichting 2020 en alumna EhB), Dounia Bourabain (VUB-onderzoekster rond discriminatie, racisme en ongelijkheid, redacteur Tijdschrift voor Genderstudies) en vele anderen.


Praktisch info

De nanoconferetie vindt plaats op donderdag 1 april om 14u. Het evenement is gratis, duurt één uur, en zal enkel online te volgen zijn via de livestream. Inschrijven en meer informatie: ehb.be/samen-de-stad-maken

Perscontact

Raffi Aghekian, lector Sociaal Werk: +32 486 93 51 43, [email protected]

 

 

 

 

Over Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 7000 studenten in een 45-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. Als pluralistische instelling zetten we sterk in op het omarmen van diversiteit, het zichzelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. 

We zijn verankerd in Brussel en streven naar voortdurende samenwerking met de lokale, nationale en internationale partners. Onderzoek, kunstontwikkeling, dienstverlening en uitwisseling tussen de opleidingen versterken ons onderwijs en verrijken het perspectief.

EhB in een notendop • 2 departementen en 2 Schools of Arts: RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel • 20 professionele bacheloropleidingen • 14 graduaten • 11 academische bachelor- , master- en educatieve opleidingen in de kunsten • Ruim 40 postgraduaten en bij- en nascholingen • 7000 studenten gespreid over 10 campussen.

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht