EhB PB.png
Delen:

Erasmushogeschool Brussel geeft aftrap feestjaar '100 jaar opleiding Sociaal Werk'

100 jaar opleiding Sociaal Werk in Brussel: Erasmushogeschool Brussel organiseert nanoconferentie ‘Samen de stad maken’

Het is bijna zover, volgend jaar bestaat de opleiding Sociaal Werk van Erasmushogeschool Brussel 100 jaar! Een rijkgevuld parcours dat startte onder de naam Arbeidershogeschool, later evolueerde tot het H.I.S.K.W.A. en vandaag deel uitmaakt van de Erasmushogeschool Brussel. Een mijlpaal om u tegen te zeggen, en daar hoort een feestjaar bij.

Digitale nanoconferentie op donderdag 1 april

Op donderdag 1 april om 14u geven we het feestelijke startschot voor dit jubeljaar onder de noemer ‘Samen de stad maken’. “We showcasen tijdens dit 1 uur durend online event waar wij als opleiding onze schouders onder willen zetten: focussen op de grootstad, op het realiseren van grondrechten, (van onderuit) bouwen aan sociale gelijkheid, inzetten op volwaardig menszijn. Sluimerend in de complexe ongelijkheden van onze hoofdstad ontluiken talenten en initiatieven waaruit mooie kansen kiemen om samen stad te maken. Dát is de overtuiging die ons drijft", aldus opleidingshoofd Steven Degraeve

Verwacht een brandend actueel en gebald online programma met scherpe, geëngageerde en inspirerende stemmen, doorspekt met verrassende interventies die stuk voor stuk het ‘recht op de stad’ belichamen.

Op het programma:

Annabelle Van Nieuwenhuyse (presentatrice met de vinger aan de Brusselse pols), Femke Kaulingfreks (auteur ‘Straatpolitiek: op zoek naar nieuw engagement’, lector InHolland Amsterdam), Ikraaan (finaliste De Nieuwe Lichting 2020 en alumna EhB), Dounia Bourabain (VUB-onderzoekster rond discriminatie, racisme en ongelijkheid, redacteur Tijdschrift voor Genderstudies) en vele anderen.


Praktisch info

De nanoconferetie vindt plaats op donderdag 1 april om 14u. Het evenement is gratis, duurt één uur, en zal enkel online te volgen zijn via de livestream. Inschrijven en meer informatie: ehb.be/samen-de-stad-maken

Perscontact

Raffi Aghekian, lector Sociaal Werk: +32 486 93 51 43, [email protected]

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Erasmushogeschool Brussel

EhB haalt het beste uit ruim 6500 studenten. De hogeschool biedt om en bij de veertig master- en professionele bachelor-, graduaats-, postgraduaats-, kunst- en voortgezette opleidingen aan, verspreid over twee departementen en twee Schools of Arts, RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel. Sinds 2019 biedt EhB ook graduaatsopleidingen aan in Diest, Leuven en Mechelen. 

EhB staat voor kwaliteitsvol professioneel en artistiek hoger onderwijs met sterke programma’s in synergie met onderzoek, kunstontwikkeling en maatschappelijke dienstverlening. De verbinding tussen onderwijs, onderzoek en dienstverlening versterkt onze relatie met Brussel en daarbuiten. 

www.ehb.be

Contact

Nijverheidskaai 170, 1070 Anderlecht

+32 2 523 37 37

[email protected]