Skip to Content
Erasmushogeschool Brussel brengt diploma's aan huis

Erasmushogeschool Brussel brengt diploma's aan huis

Afgestudeerden krijgen diploma-uitreiking aan hun voordeur

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) wou haar klas van 2020 een bijzondere diploma-uitreiking bezorgen. Door de coronamaatregelen zit er namelijk geen traditionele proclamatie in voor hen. Daarom brengen tientallen docenten de hele maand december diploma's tot aan de voordeur van hun studenten.

Dit jaar geen traditionele proclamatie met receptie en familie erbij. Toch wil EhB haar afgestudeerden op een feestelijke manier uitzwaaien. Omwille van de huidige coronamaatregelen ging de hogeschool op zoek naar een corona-proof alternatief. De hogeschool koos, haar visie getrouw, voor een persoonlijke aanpak: de docent komt aan huis. Studenten en docenten hebben normaal gezien nauw contact met elkaar, maar door het beperkte contactonderwijs hebben ze elkaar afgelopen academiejaar weinig in real life gezien. Om hun schoolcarrière toch mooi te kunnen afsluiten, kunnen docenten en studenten nu toch persoonlijk afscheid nemen.

Alle afgestudeerden konden vooraf kiezen: je diploma aan huis geleverd (home delivery), je diploma komen ophalen met een feestelijke toets (take away special) of gewoon langskomen op het secretariaat (take away standard). Om helemaal in de sfeer te blijven, werden de diploma’s in een feestelijke pizzadoos verpakt. Samen met enkele geschenkjes wordt het zo toch nog een memorabel moment tussen student en docent.

In 2021, als het weer zal mogen, plant de hogeschool wel nog een reüniemoment per opleiding, zodat alle studenten eindelijk nog eens al hun klasgenoten tegelijk kunnen ontmoeten.


Reportage maken?

Je kan onze docenten volgen tijdens hun levering. Contacteer:

Naomi El Yousfi
Naomi El Yousfi persrelaties

 

 

Over Erasmushogeschool Brussel

EhB haalt het beste uit ruim 6500 studenten. De hogeschool biedt om en bij de veertig master- en professionele bachelor-, graduaats-, postgraduaats-, kunst- en voortgezette opleidingen aan, verspreid over twee departementen en twee Schools of Arts, RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel. Sinds 2019 biedt EhB ook graduaatsopleidingen aan in Diest en Leuven.  

EhB staat voor kwaliteitsvol professioneel en artistiek hoger onderwijs met sterke programma‚Äôs in synergie met onderzoek, kunstontwikkeling en maatschappelijke dienstverlening. De verbinding tussen onderwijs, onderzoek en dienstverlening versterkt onze relatie met Brussel en daarbuiten. 

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht