Eerste Master Musical in Vlaanderen van start in Brussel

Dit academiejaar startte voor de eerste keer in Vlaanderen de Master Musical aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, School of Arts van de ​ Erasmushogeschool Brussel. Negen studenten schreven zich in. KCB geeft hen de ruimte voor vernieuwende bewerkingen en creaties, maar ook cultuurbeleid en zakelijk beleid staan in het lessenrooster. De opleiding fungeert als vervolgopleiding voor de bachelor Musical.

In Vlaanderen boomt de Musical-sector de laatste jaren explosief, in de eerste plaats binnen de commerciële sfeer. Deze tak van de sector wordt zeker niet onderschat: de producties zijn laagdrempelig, en lokken veel volk naar het theater. Daarenboven worden deze producties uiterst professioneel op de scène gebracht. Er is echter een grote artistieke nood aan een parallel circuit, waar ruimte is voor nieuwe creaties, labo’s, cross-over projecten… Aan deze behoefte voldoet de masteropleiding Musical. In het programma staat onderzoek in dienst van het ontwikkelen van nieuwe visies en vernieuwd conceptueel denken. Innovatieve processen en experimenten resulteren op hun beurt weer in nieuwe uitvoeringspraktijken.

Ook op het vlak van onderwijs is er een grote nood aan Masters Musical die professioneel opgeleid zijn om te kunnen lesgeven. Geïnspireerd door het succes van de vele musical-voorstellingen, willen veel kinderen en jongeren de drie disciplines, zang, theater en dans onder de knie krijgen om op hun niveau te schitteren in hun eigen musicals.

De masterstudenten vinden met hun diploma vanzelf hun weg naar de hogere graden van de talloze musicalopleidingen in Vlaanderen, zowel in het KSO (Kunst Secundair Onderwijs) als in het DKO (Deeltijds Kunstonderwijs).

De negen studenten zijn Mathieu Bekaert, Ellen Dilles, Matthias Fleurackers, Eva Isselée, Justine Maurau, Emelien Raats, Nayat Sari, Dorien Schrijnemakers en Janis Vercaempst.

Het docententeam bestaat uit Adam Solya (Dans), Rob Van der Meule (Zang), Brecht Callewaert (Spel), Pietro Ramman (Auditietraining), Peter Kongs (Stage), Florejan Verschueren (Pianobegeleider), Lulu Aertgeerts (Masterproef Artistiek Eindproduct), Klaas Tindemans (Cultuurbeleid), Philippe Lamouris (Artistieke Onderzoekspraktijken), Hendrik De Smedt (Zakelijk Beleid).

(Foto's K. Geuens).

De lessen gaan door op campus Kaai van de Erasmushogeschool Brussel, Nijverheidskaai 170, 1070 Brussel.

Website preview
Musical | Koninklijk Conservatorium Brussel
Onze Musicalopleidingen zijn uniek in Vlaanderen.
www.kcb.be

 

Persmap presentatie Master Musical op woensdag 12 oktober 2022

PDF - 1.2 Mb

 

Maud Hallot

Communicatieverantwoordelijke, KCB - Koninklijk Conservatorium Brussel (EhB)

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 7000 studenten in een 45-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. Als pluralistische instelling zetten we sterk in op het omarmen van diversiteit, het zichzelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. 

We zijn verankerd in Brussel en streven naar voortdurende samenwerking met de lokale, nationale en internationale partners. Onderzoek, kunstontwikkeling, dienstverlening en uitwisseling tussen de opleidingen versterken ons onderwijs en verrijken het perspectief.

EhB in een notendop • 2 departementen en 2 Schools of Arts: RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel • 20 professionele bacheloropleidingen • 14 graduaten • 11 academische bachelor- , master- en educatieve opleidingen in de kunsten • Ruim 40 postgraduaten en bij- en nascholingen • 7000 studenten gespreid over 10 campussen.

Neem contact op met

Nijverheidskaai 170, 1070 Anderlecht

+32 2 523 37 37

info@ehb.be

www.ehb.be