Skip to Content
Brusselse stadsboerderij verhoogt efficiëntie dankzij cloudtoepassing studenten EhB

Brusselse stadsboerderij verhoogt efficiëntie dankzij cloudtoepassing studenten EhB

Microflavours roept hulp in van opleidingen IT en IoT van Erasmushogeschool Brussel

Microflavours, gelegen kortbij de Ninoofse Poort in Brussel, ​ omschrijft zichzelf als de meest indrukwekkende verticale stadsboerderij in Brussel. Om hun duurzaamheid en efficiëntie te verhogen, schakelt de startup de expertise van de Erasmushogeschool Brussel in. Het hoofddoel van deze digitale transformatie is dat de medewerkers van Microflavours zich volop kunnen focussen op de core van hun bedrijf en zo weinig mogelijk tijd hoeven te besteden aan manuele routineprocessen. Een unieke win-win ervaring waarbij studenten een startup kunnen ondersteunen.

Dit soort van samenwerking is kenmerkend voor professionele bachelors en graduaten. Bij ​ Toegepaste Informatica gaat het over een groepseindwerk van studenten, binnen IoT betreft het werkplekleren binnen de opleiding. ​ Ook voor Microflavours is het een ideale manier om digitale expertise binnen te trekken. Zowel de opleidingen als Microflavours ademen bovendien dezelfde startup cultuur. Opleidingshoofd IoT (Internet of Things) Klaas De Proost vertelt hoe ze Microflavours helpen hun productieproces te optimaliseren:

Onze studenten zullen de setting voorzien van een sensornetwerk die diverse omgevings- en productieparameters zullen meten. Daarbij denken we aan het meten van CO2, temperatuur, luchtvochtigheid en meer. Dit laat Microflavours toe om het productieproces te optimaliseren.

Opleidingshoofd Toegepaste Informatica Steve Weemaels vult aan:

Dankzij de infrastructuur die de IoT studenten zullen aanleggen, kunnen onze informaticastudenten deze data opvangen en verwerken in cloud dashboards die het geheel permanent zullen monitoren. In een latere fase wordt een Business IT systeem uitgerold dat de supplychain volledig zal automatiseren.

Contact:

Graduaat IoT, Internet of Thing: Klaas de Proost, tel. 0474 25 14 27, klaas.de.proost@ehb.be,

Bachelor IT, ​ Toegepaste Informatica: Steve Weemaels, tel. 0476 77 86 85, steve.weemaels@ehb.be

 

 

 

Over Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 7000 studenten in een 45-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. Als pluralistische instelling zetten we sterk in op het omarmen van diversiteit, het zichzelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. 

We zijn verankerd in Brussel en streven naar voortdurende samenwerking met de lokale, nationale en internationale partners. Onderzoek, kunstontwikkeling, dienstverlening en uitwisseling tussen de opleidingen versterken ons onderwijs en verrijken het perspectief.

EhB in een notendop • 2 departementen en 2 Schools of Arts: RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel • 20 professionele bacheloropleidingen • 14 graduaten • 11 academische bachelor- , master- en educatieve opleidingen in de kunsten • Ruim 40 postgraduaten en bij- en nascholingen • 7000 studenten gespreid over 10 campussen.

Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170,
1070 Anderlecht